Óbudai hegyvidéki villa

Óbudai hegyvidéki villa

< Villák, kúriák

Óbuda

2013 január

A koncepció tervet az engedélyezési terv készítése követte, majd a jogerős építési engedély átvétele után nekikezdtük elkészíteni az építészeti,- tartószerkezeti,- gépészeti,- elektromos,- és a kertészeti kivitelezési terveket. A Budai hegyvidék magasan lévő területén, az erdő szélén lévő villaépület teraszáról csodálatos kilátás nyílik az előtte elterülő tájra. Óbuda gyönyörű domboldalán, magasan az utca többi épülete fölött, közvetlenül az erdő szélén helyezkedik el a villaépület. A 450 nm-es családi házat úgy terveztem, hogy belesimuljon a hegyoldalba, a természeti környezetébe.

A villaépület alsó szintjén több állásos 46 nm garázs, előszoba, 55 nm-es alsó nappali (játszószoba) konyhasarokkal + kertkapcsolattal, kondi helyiség, szauna, wc, kazánház, és három db nagy tároló helyiség található.

A középső szinten a 70 nm-es hatalmas panorámás íves terasz körülöleli az egy légterű nappali – étkező – konyha együttest, amihez a mosókonyha, a kamra, és a lépcsőfeljárat is szervesen kapcsolódik. A dolgozószoba, és a vendég wc elkülönített részen van. A télikert, a szülői hálószoba – gardrób – fürdőszoba együttes szeparált nyugalmat biztosít az ott élőknek.

A felső szinten az íves lépcsőt körülfogó társalgóból nyílik a négy db hálószoba, a fürdőszoba, a wc, és az erdő felé néző 25 nm-es terasz.

A villaépület minden szintjén tágas, fény járta terek vannak kialakítva.

A kivitelezésében is részt vettem a földmunka elkezdésétől, egészen a beköltözésig.