Korszerű és családias lakóépület

Korszerű és családias lakóépület

< Családi házak

2012 december

Budapesten, az erdő szélén lévő telekre kértek meg a barátaim, hogy egy új családi házat tervezzek nekik. Jelenleg egy sorházban laknak. Régóta tervezgetik, hogy tovább lépjenek, és most nyílik lehetőségük arra, hogy egy szabadon álló földszint, emeletes, magas – tetős családi házat építsenek. A barátaim igényeit az építészet nyelvére lefordítva készült el az építész terv.

Az épület a telken a legjobb helyen lett elhelyezve, mind a belső, mind a külső kialakítása, alaprajzi elrendezése, a homlokzatképzése az egyeztetések során lett a legoptimálisabb.

A tervezés második szakaszában belső építészt is bevontunk a tervezésbe.

Az engedély megszerzése után, teljes körű kivitelezési tervdokumentációt is készítettünk, minden szakági tervezővel együtt. Az engedélyezési tervhez képest a kiviteli terv lényeges eltérést nem tartalmaz, csak pontosítva, részleteiben teljesen kidolgozottak lettek a tervek.

Az építkezésen tervezői kontroll munkát is végzek, a kitűzéstől kezdve. Csatolok a lényegesebb fázisokról fotókat. A kivitelezés megkezdése előtt tervismertetést tartottam a kivitelezőnek. Szépen, precízen dolgozik a kivitelező. Ami mégis az egyik legfontosabb dolog, hogy az építkezéssel kapcsolatos minden kérésemet előre figyelembe veszik, illetve szükség esetén kijavítják a hibákat.