Ajánlások tanácsadáshoz

Aki ház vétel előtt áll, tele van aggodalommal...

hogy milyen rejtett hibák, tisztázatlan jogviszonyok nehezítik meg a későbbi átalakítást, építkezést. Éppen ebben nyújtott segítséget Mártonffy István, aki szakszerű segítségével segített kiigazodni abban, hogy az elképzelésünk mennyire valósítható meg egy kinézett építési telken, vagy egy felújítandó házon. A jogszabályok összefüggései, az ingatlanosok és a tulajdonosok tájékoztatásai sajnos néha nincsenek teljesen összhangban, még a legalapvetőbb kérdésekben, mint beépíthetőség, épületmagasság, az előírások értelmezése, stb., így akiknek bármi kételyük van, azoknak ajánlom a Mártonffy István segítségét.

Simon-Nagy Beáta

Istvánt referenciamunkái alapján kerestük meg még a telekvásárlás előtt.

Szakértő és kritikus tanácsai sokat segítettek abban, hogy megóvjuk magunkat egy rosszul kiválasztott telek későbbi hátrányaitól, mind a környezet, mind pedig az építési lehetőségek tekintetében.

Dr. Héja László

Mártonffy Istvánt egy szentendrei üdülőövezeti ingatlan vétele előtt kerestem meg...

és kértem ki a szakértői véleményét arra vonatkozóan, hogy az ingatlan szerkezetileg alkalmas-e egy új emelettel való bővítésre. Szaktanácsadásával teljes mértékben meg vagyok elégedve. Azóta megvásároltam az ingatlant és hamarosan kezdődnek a kivitelezői munkálatok. Bátran ajánlom Mártonffy Istvánt a hasonló döntés előtt állóknak.

Merényi Dávid

Az elmúlt 10 évben számos ingatlant vásároltunk, melyben István segítsége nélkülözhetetlen volt.

Mind szerkezetileg, mind állapot felmérésileg, egészen a befektetési lehetőségekig számos jó, és hasznos tanáccsal látott el Bennünket.

Minden ingatlanunkat István segítségével vásároltuk meg, és szakmai tanácsával újítottuk fel.

A mai napig az összes ismerősünknek ajánljuk István szakmai segítség nyújtását, hisz nekünk minden esetben a legjobb üzleti befektetéseinket alapozta meg.

Strasser-Kátai Bernadett

Budakeszi csodálatos panorámás részén szeretnénk egy lakóingatlant megvenni.

A lakóház megtekintése során alapjában véve mindent rendben találtunk, de úgy döntöttünk érdemes egy szakértőt is bevonni a vétel előtt, aki alaposan átnéz mindent.
A Budakeszi önkormányzat weboldalán található vállalkozások listáján találtunk Önre. Telefonhívásunkra azonnal és készségesen reagált. 

A lakóház szemrevételezése során rengeteg hasznos szakmai információt kaptunk a laikusok számára is érthető nyelven. A fellelt problémákra egyértelmű megoldásokat javasolt figyelembe véve személyes preferenciáinkat. Mind szakmai tudása, mind a helyi szabályozások ismerete több mint megelégedettséggel töltött el engem és férjem is. Amennyiben felújításra vagy építkezésre adjuk fejünket, biztosan újra Önt keresnénk meg. Szívesen fogom ajánlani hasonló cipőben járó ismerőseimnek is!

Mohlie Margit

Mártonffy István főépítész urat 2017 tavaszán bíztuk meg egy nagyméretű, 15 évvel ezelőtt épült családi ház megvétele előtti szakértésével, a ház műszaki állapotának felmérésével.

Az építész úr nagyon gyorsan teljesítette a felkérésünket. Kiváló hozzáértéssel vizsgálta meg a családi ház állapotát kívül és belül, minden lehetséges hibát észrevett, nemcsak a ház műszaki állapotával kapcsolatban, hanem észrevette az eltéréseket az eredeti jogerős építési terv és a kivitelezés közt.

Nagyon precíz, pontos, kiváló szakember, aki jól ismeri az építkezéssel, épületekkel kapcsolatos hatályos jogszabályokat és törvényeket, továbbá nagyszerűen képviseli megbízójának érdekeit.

Jó szívvel ajánljuk mindenkinek az építész Úr szakértelmét.

Tisztelettel:

Pesti Ferenc és dr. Barta Zsuzsanna

Családommal költöztünk Magyarországra Kínából.

A költözés előtt már elkezdtünk keresni egy számunkra megfelelő családi házat Magyarországon, Diósdon. Azért éppen ott, mert kettő kisfiam iskoláskorú, és az ottani iskolába szerettük volna beíratni őket. Azóta már oda is járnak.

Az iskola közelsége az egyik fontos tényező volt az igazán összetett választási szempontok közül.

Istvánt megbíztuk, hogy az általunk előzetesen kiválasztott családi házat nézze meg, ami nekünk teljesen megfelelőnek tűnt.

A vizsgálat során több olyan tényezőre is felhívta István a figyelmünket, ami miatt szerencsére még időben elálltunk a vételtől.

Ezután több házat is megnéztünk közösen, de mint kiderült a vizsgálat során, egyik sem volt megfelelő számunkra.

István a vizsgálatai során rögtön észrevett több fontos dolgot is, és az érthető, korrekt tanácsai segítettek nekünk abban, hogy elkerüljünk néhány rossz helyzetet, és végül megtaláljuk azt a családi házat, amit azóta meg is vettünk, teljes megelégedésünkre.

István nagyon szorgalmas a munkájában, és semmi nincsen ami az ő figyelmén kívül kerülne.

Magasan ajánlom!

Zach Anderson

Ingatlanvásárlás előtti átminősítéshez kaptunk gyors, precíz, korrekt segítséget.

A megvásárolni kívánt ingatlanról kiderült, hogy a nyilvántartásban még nyaralóként szerepel.

A lakóingatlanná való átminősítési folyamatban kértük István segítségét. Gyorsított eljárásra volt szükségünk, a siker érdekében István mindent megtett, rugalmasan a rendelkezésünkre állt. A vele való kommunikáció végig tiszta és gördülékeny volt, folyamatosan korrekt tájékoztatást kaptunk.

A folyamat végén sikerült átminősíteni a házat lakóingatlanná, így már jó szívvel és rendezett jogi feltételek mellett tudtuk megvásárolni.

István a későbbiekben, mintegy "bónuszként" a felújítással kapcsolatban is rendelkezésünkre állt, személyesen szemrevételezte a házat és jól használható ötleteket adott nekünk.

A későbbiekben, ha nagyobb átalakításba fogunk, bizalommal fogjuk ismét keresni Őt!

H. Eszter, B. Árpád