Ajánlások kivitelezés ellenőrzéséhez

Mártonffy Istvánt azért választottuk a lakóházunk kivitelezésének az ellenőrzéséhez, mert rendelkezik az összes kompetenciával.

Az építési beruházás megvalósításában az építési-szerelési munka teljes folyamatában elősegítette és ellenőrizte az építészeti műszaki terv betartását, így családi házunk az előírásoknak megfelelően készült el. Azóta 16 év telt el, tehát az építmény vizsgázott, mi nagyon hálásak vagyunk a jó szakembernek körültekintő munkájáért, és ajánljuk őt mindenkinek jó szívvel.

M. Viky & Attila

Igen nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy bő 400 m2 – es, 3 szintes családi ház építkezésébe kezdtem a Széchenyi hegy derekán.

Gépészmérnökként és gyakorló építkezőként gondoltam fővállalkozóként irányítom saját házam építkezését, de részben adminisztratív okokból, részben józan megfontolásból kerestem műszaki ellenőrt a kivitelezéshez. Ismerősök ajánlása alapján találtam rá Mártonffy István építészmérnök úrra. Ő már a tervezés fázisában is nagy segítségünkre volt hasznos gyakorlati tanácsaival, ötleteivel támogatva minket kissé merev építésztervezőnk ellenében. Később a kivitelezői szerződések megfogalmazásában, garanciák beépítésében volt nagy segítségemre. Majd ezután jött csak a tulajdonképpeni munka a kivitelezés ellenőrzése, irányítása ill. bizonyos szükségszerű módosítások átvezetése. A ház nem volt egyszerű, bizony több esetben is megakadtak az egyébként jól képzett szakemberek is a kivitelezésben, amikor István szaktudása és előrelátása, több pluszmunkától és költségtől kímélt meg minket. A házat már több éve lakjuk és megszerettük, alakítani azóta sem kellett semmit, úgy áll ahogy annak idején István segítségével kitaláltuk és megépítettük. Így hát utólag is az a véleményem, hogy bölcs döntés volt egy jó elméleti és gyakorlati szakembert megbízni evvel a feladattal, még ha drágább is, mert hosszú távon ez így sokkal olcsóbb. Jó szívvel ajánlom őt minden előrelátó építtetőnek.

S. Ernő

Interneten találtuk meg Istvánt.

Családi lakóházunk építésének a megkezdése előtt olyan szakembert kerestünk, aki kitűnően ismeri a helyi sajátosságokat, és szakmai múltja, tapasztalata segíthet számunkra könnyebbé tenni az építkezés terheit.

A számunkra nem ismert területeken és folyamatokban történő eligazodásban mindenképp szükség volt egy szakmai "szemre".

István szakmai felkészültsége már az építkezés kezdetekor pontosan látható volt.

Már a legelső találkozásunkkor minden fontos, odafigyelésre szükséges részt átbeszéltünk, az építkezés minden folyamatát, az alap elkészítésétől egészen a családi házunk tervezett átvételéig terjedő teljes időszakra.

Az ezután következő hónapokban, az építkezés minden főbb fázisának megkezdése előtt konzultáltunk, amennyiben kérdések vetődtek fel, melyek tisztázására volt szükség a kivitelezővel, István azonnal személyesen vette le ennek terhét a vállunkról, és maximálisan képviselte a mi érdekeinket.

Mindenki számára tiszta szívvel ajánlani tudjuk, hogy keressenek egy ilyen szakembert, aki a megbízója érdekeit szem előtt tartva, mindent megtesz azért, hogy a megbízó egy olyan házba költözzön be, ami minden szabálynak, kivitelezési követelménynek megfelel, és hosszú távon a tulajdonos megelégedésére, örömére szolgál.

Örülünk annak, hogy egy ilyen szakemberrel együtt, annak segítségével tehettük meg életünk egyik fontos lépését. Elkészült a családi házunk, teljes megelégedésünkre.

Köszönjük a tartalmas segítséget!

Szücs Krisztián és Farkas Judit

Ismerős ajánlása alapján kerestük meg Mártonffy István építészmérnök urat.

Családi házunk tervezésére kértünk, és kaptunk tőle ajánlatot. 
Fontos volt számunkra, hogy legyen ismerete a helyi Önkormányzat építési előírásairól.
Az első benyomásunk is már nagyon kedvező volt, az ezt követő megbeszélés során rögtön kiderült, hogy tapasztalt, nagy tudású, építésszel van dolgunk.
A telek mérete, és az építéshatósági előírások, beépíthetőség alapján egy sajátos, nagyon ügyes módszerrel igyekezett megtudni, hogy milyen helységet szeretnénk terveztetni, azok hogyan kapcsolódjanak egymáshoz. 
Több vázlatot is készített, sokszor találkoztunk, mire kialakult az a terv, amely összhangba volt az elképzeléseinkkel.
Az építkezés beindításánál, a zsinórállvány elkészítésénél is már elkezdte a tervezői művezetést. 
A tényleges terepviszonyok miatt változtatni kellet a terveken, amelyet azonnal, soron kívül elkészített, és feltöltött az e-naplóba, hogy szabályosan folytathassuk az építkezést. 
Minden fontos munkafázist leellenőrzött, ha hibát talált, azonnal intézkedett annak a kijavíttatásáról. 
Rendszeresen e-mailben, és sokszor személyes találkozás során tájékoztatott a tervezői művezetés helyzetéről, rendszeresen bejegyzést tett az e-naplóba. 
Végig fotó sorozatokat készített az építkezésről, amit minden esetben megküldött nekünk is.
Összefoglalva csak ajánlani tudjuk mindenkinek: Nagy tudású, precíz, alapos tervező. 
A tervezői díja korrekt, az általa készített terv alapos, ár/érték arány mérlege a megbízó részére is kedvező.

Tisztelettel:

Sárközi Viktor